Българка е приета да учи финанси в престижния факултет Уортън към

...
 Българка е приета да учи финанси в престижния факултет Уортън към
Коментари Харесай

От „Подуене“ до Пенсилвания: Българка е приета в колежа, където са учили Илон Мъск и Доналд Тръмп

 

Българка е призната да учи финанси в влиятелния факултет Уортън към университета на Пенсилвания. Сред някогашните ученици на този лицей са имена като Илон Мъск и Доналд Тръмп. В седмицата на баловете ви срещаме с Елеонор Спасова от Софийската математическа гимназия.

Снимка: bTV

Спомените на 19-годишната Елеонор Спасова са изпълнени с носталгия, само че и блян към едно непознато на следващия ден. Доброволец, първенец на интернационалните надпревари по финанси, актриса, бас китарист и предстоящ стипендиант на университета в Пенсилвания, част от т.нар. Бръшлянова лига и призната в едно от най-хубавите бизнес висши учебни заведения в света, Елеонор на пръв взор е момиче като всички останали, само че не напълно. 

 Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Силно земетресение е записано в Коралово море 2 мин. Силно земетресение е записано в Коралово море  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Силно земетресение е записано в Коралово море 2 мин. Силно земетресение е записано в Коралово море  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)

„ Честно казано аз много се трансформирах от момента, в който влязох в гимназията до момента. Станах много по-спокойна за множеството неща, също така имах и страхотни учители, които ни учиха на житейски неща, освен на материала в учебно заведение. Първото беше, че и на следващия ден е ден, не би трябвало нещата да се пришпорват супер доста. Ако нещо не върви би трябвало да го оставиш за на следващия ден и да си спокоен с това “, описа Елеонор Спасова.

Снимка: bTV

„ Винаги сме се гордели, още от детските и години. Радваме се че приключва сполучливо и ѝ пожелаваме добър шанс “, сподели майката на Елеонор Росица Костадинова.

Снимка: bTV

„ Всичко, което е постигнала, доста малко хора ни имат вяра, само че тя се оправя безусловно сама, без нашата интервенция. Нито сме знаели какви домашни написа, нито по какъв начин кандидатства, безусловно сама се е справяла с живота “, споделя бащата на Елеонор Светлозар Спасов.

Седмици преди абитуриентският си бал Еленор застана пред висши политици и представители на властта като част от интернационалната конференция за влизането на България в еврозоната и Шенген и показа своите мисли и очаквания с тях.

Снимка: bTV

„ Освен моите персонални фантазии, аз имам и такива, които са свързани с това България да върви напред. Точно за това приказвах и в моята тирада – желае ми се България да може от ден на ден да се приближава по стандарт на живот до по-развитите европейски страни. Ясно е, че ние изпитваме носталгия към страната и бихме се върнали за това, само че действително желаеме да имаме и други аргументи да го създадем. Да не е единствено, че приятелите ни са тук, израснали сме тук и ни харесва да живеем тук, а да имаме опция и да се развиваме кариерно “, сподели 19-годишната Елеонор.

Снимка: bTV

По думите ѝ отговорността за това е на политиците, а те непрекъснато си трансферират отговорността.

„ Занимават се с някакви дребни неща, всички гледаме вести, това по какъв начин непрекъснато се карат за някакви неща, които не са чак толкоз значими. За мен няма нищо по-важно сега от това да задържат младежите в България и то по тяхно лично предпочитание, освен да им споделят: „ вие би трябвало да останете, да бъдете патриоти “, не е единствено това метода “, сподели младата сполучлива жена.

Снимка: bTV

По думите на предподавателя в СМГ Божидар Георгиев повечето деца избират чужбина, с цел да продължат своето обучение

„ СМГ тази година ще се раздели с един доста прекрасен випуск. Надеждата е, че те ще вземат най-хубавото и ще се завърнат в България, с цел да осъществят своите знания и да бъдат в интерес на обществото. Очакваме резултатите, допускам, че те ще бъдат отлични. Един доста мощен випуск, с доста положителни и ученолюбиви деца “, сподели Божидар Георгиев.  

Снимка: bTV

В съботния следобяд на 25 май 2024 година класният началник на немската паралелка на СМГ посрещна своя клас за финален път вкъщи. От вятъра в квартал „ Подуене “ още това лято Елеонор ще прелети океана, с цел да продължи да сбъдва фантазиите си, а някой ден и в България.

Снимка: bTV

Продължи да четеш  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР